Hvor finner man billigste reservedeler?

Hvor finner man billigste reservedeler?

Tidene er i ferd med å endre seg i forhold til hvordan man handler reservedeler. Dette har tradisjonelt vært avhengig av tilgang til leverandører som leverer billige reservedeler, og det har vært avhengig av om du er profesjonell eller skrur fordi du ønsker det. Tradisjonelt har man enten jobbet i et verksted som selv har implementert systemer som gir tilgang til reservedeler direkte fra leverandøren, eller man må kontakte en butikk som selger reservedeler for å finne det man trenger.

Reservedeler til bil

For å finne best pris på reservedelene, har man derfor måttet sjekke flere steder for å finne ut hva hver enkelt leverandør tar for delene man ønsker. Dette har vært noe tungvindt for amatør-mekanikerne som kan bruke en del tid for å finne de reservedelene som ikke koster altfor mye å benytte. For profesjonelle verksteder er det avhengig av at de har valgt riktig leverandør av deler og knyttet seg til systemene deres. Det er ikke sikkert at valget som er gjort har gitt den beste prisen for delene, og det kan også hende at dette er et bevisst valg. Et verksted ønsker i hovedsak å selge timer, og i tillegg tjene mest mulig på de reservedelene de benytter seg av. Mange velger derfor leverandør i forhold til hvilken som gir best avanse.

Tradisjonell fremgangsmåte

Tradisjonelt har det ikke vært så enkelt å finne de rimeligste reservedelene, men man har rett og slett måttet sjekke flere steder for å finne ut hvem som har de delene som er billigst. I utgangspunktet så har ikke amatør-mekanikere hatt mange muligheter heller. I noen byer kan man kanskje finne to butikker som selger reservedeler for biler, og det gir ikke den store muligheten for sammenlikning av priser. I andre byer har man ingen, og må dermed ta til takke med reservedelene man kan få tak i hos den butikken som er kortest reisevei unna.

Profesjonelle mekanikere

Profesjonelle mekanikere er avhengig av hvilke leverandører verkstedet de jobber for har knyttet seg til. De fleste kan ikke ta seg råd til å opprette tilgang på bestillingssystemene til alle leverandørene, og man har derfor måttet bestemme seg for et utvalg av gode leverandører. Men dette har også begrenset muligheten til å sammenlikne priser hos alle relevante leverandører. I stedet har man måttet stole på at de leverandørene man har valgt opererer med gode priser i tillegg til at de leverer deler av god kvalitet. I dag har dette endret seg. Verksteder har i dag tilgang til de samme nettbutikkene for reservedeler som alle andre. Det er dukket opp mange leverandører å velge mellom, noe som også gjør at prisene utfordres. Flere av disse gir også verkstedene mulighet til å opprette avtaler for å videreselge deler fra dem med fortjeneste.

Billige reservedeler for hjemmemekkeren

Amatør-mekanikere har i dag tilgang på reservedeler på nett slik at de kan finne den leverandøren som tilbyr best priser uten at man må innom flere fysiske butikker. I stedet kan man bruke litt tid på nett og sjekke prisene på de reservedelene man ønsker direkte fra leverandører av reservedeler på nett. Dette er en mye enklere løsning for alle som liker å skru litt på sin egen eller andres bil, og gir mulighet for å finne gode priser på reservedeler av god kvalitet.

Bil med reservedeler

Reservedeler på nett er fremtiden

Som for mange andre bransjer, så er nettløsninger fremtiden for reservedeler. Det vil nok fortsatt finnes rom for fysiske butikker, men flere og flere butikker er i dag blitt steder som tilbyr mer rådgivning enn de tilbyr et stort utvalg av produkter i butikken. Flere og flere butikker velger å ha et lite utvalg av populære produkter i butikken, mens de selger mesteparten på nett.