Sannheten rundt fettsuging

Sannheten rundt fettsuging

Slankekurer, treningsopplegg og dietter har vært populært i flere hundre år. Hva som har vært nytt på markedet har vist seg i popkulturen og trendene har forandret seg i takt med idealene. Vektproblematikken har også vist seg i klasseskillene opp gjennom historien.

fettsuging

På 1800-tallet og inn på midten av forrige århundre var vektproblemer og da overvekt, stort sett forbeholdt middelklassen og de velstående. De som da levde under vanskelige økonomiske forhold, slet med det motsatte som var undervekt og underernæring.

I dag er dette snudd på hodet til en viss grad! De befolkningsgruppene i samfunnet som sliter med overvekt og medfølgende helseplager er ofte lavtlønnede i utsatte områder. Dette er av årsaker som ikke lar seg beskrive ved noen få linjer, men enkelt forklart så handler det om tilgang på riktige ressurser. Sunne matvarer koster mer enn usunne og tilgang på riktig helsehjelp, fritidsaktiviteter og ikke minst informasjon er deler av årsaker som lager et sammensatt bilde.

Fettsuging er allemannseie

Her i Norge har man kunnet ta fettsuging i snart tretti år. Begynnelsen av nitti-tallet var starten for kirurgisk fettfjerning som en teknikk som de fleste kjenner som fettsuging. Vi har i dag i landet mange klinikker med dyktige kirurger som utfører dette inngrepet med lang erfaring innen fagfeltet.

Norge har man kunnet ta fettsuging

Prismessig så er det noe som de fleste klarer å håndtere slik at det ikke kun er et inngrep forbeholdt deler av befolkningen.

Alle kan, og alle typer mennesker får dette utført. Fettsuging har selvfølgelig en del krav til den som skal få det utført. Det er ikke bare å møte opp og legge seg under kniven. Kriteriene er blant annet vekten, alderen og eksisterende sykdomshistorie som kan medføre økt risiko.

  • Kirurger vil ikke gjøre inngrepet hvis man er overvektig med en BMI på over 30.
  • Det anbefales ikke hvis man er passert 60 år. Dette har å gjøre med hudens elastisitet og kvalitet og kan påvirke resultatet.
  • Individuelle vurderinger gjøres for å se om man er egnet kandidat. Fettsuging er en kirurgisk operasjon og det kan foreligge risikoer som gjør at man frarådes inngrepet.

Mange tror feilaktig at fettsuging er en slankemetode

Fettsuging er noe helt annet enn en slankemetode eller en rask slankekur. Erfarne kirurger beskriver at dette er et perfekt inngrep for de som er rimelig fornøyd med sin egen vekt, men har problemområder med ekstra uønsket fett. Det kan være for eksempel ekstra store fettdepoter på magen, lårene eller midjen og ryggen.

slankemetode

Har man en vekt som overskrider 30 BMI og man regnes som overvektig, så kan man få beskjed om at man trenger å gå ned et visst antall kg før inngrepet kan utføres. Dette er ikke nødvendigvis negativt. De fleste klinikker har diettplaner som er utarbeidet av kirurger og ernæringsspesialister som skal være effektive hvis de følges slik anvist. Deretter møter man til en ny konsultasjonstime og får en ny vurdering etter at man har gått ned de anbefalte kiloene. Slik vil man også oppnå de beste resultatene.

Er fettsuging smertefullt?

Heldigvis er man i en lett narkoseform når inngrepet utføres. Det betyr også at det medfører en viss risiko. Uansett type operasjon så må man ta høyde for en viss risiko når man er i narkose. Det gjelder også for estetiske operasjoner. Når det er sagt så er det trygt å ta fettsuging på norske klinikker.

fettsuging smertefullt

Under inngrepet så er det et team av kirurg, anestesilege og en operasjonssykepleier som sørger for at man er trygg og at alt gjøres riktig.

Grunnen til at man er i en lett form for narkose er fordi fettsuging er smertefullt og man behøver den bedøvelsen. I tiden etterpå har mange beskrevet smerten som en hard massasje på innsiden av kroppen. Tiden etter utvikler seg slik:

  • Første 2 til 3 dagene i etterkant er den mest smertefulle tiden.
  • Hevelsen er størst 4-5 dager etter inngrepet.
  • Det tar tid å se det endelige resultatet. En kan regne 3-6 måneder før en ser sluttresultatet.

Gjør litt forundersøkelser

Det anbefales for sikkerhetens skyld å undersøke klinikken man velger. Det kan være fasilitetene og praksisen de utfører i forhold til andre klinikker. Kirurgens kvalifikasjoner burde alltid undersøkes. Det er en operasjon og ting kan gå galt. Derfor burde alle ha et ønske om at kun de beste utfører deres fettsuging. Sjekk også at de har de fagfolkene som bør være til stede under selve inngrepet. Dette kan man sjekke på nettet og gjennom forundersøkelser og konsultasjonstimer.

Kombinasjonsinngrep

Flere og flere utfører fettsuging (også kalt liposkulptur) som en del av et kombinasjonsinngrep. Ved for eksempel naturlig brystforstørring så brukes egne fettceller fra et område på kroppen og transplanteres til brystene. Dette kan man gjøre hvis man ønsker å gå opp en størrelse i hvert bryst. Da kan man rett og slett flytte fett fra magen og opp til brystene og oppnå dobbel gevinst.

Kilde:

https://www.klikk.no/helse/kosthold/slank/magefett-3538014